Τροφή, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Χωρίς Μεσάζοντες, Πολιτισμός, Στέκια
Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός δικτύου ανοιχτού σε καθέναν και καθεμία που εμπνέεται από το τρίπτυχο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ. Ενός δικτύου αλληλεγγύης με στόχο να απλωθεί σε όλους τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση, να στηρίξει τις υφιστάμενες δομές αλληλεγγύης, να βοηθήσει στην εξέλιξή τους και να δημιουργήσει νέες.
Π.Ε. Κορινθίας
Δήμος Ξυλοκάστρου
Κοινωνικά Παντοπωλεία
Το κίνημα λειτουργεί στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, προωθώντας το συνεργατισμό στις σχέσεις παραγωγών – καταναλωτών, καθώς και στις μορφές οργάνωσής τους (αγροτικοί και μεταποιητικοί συνεταιρισμοί, καταναλωτικοί συνεταιρισμοί, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, μικροί παραγωγοί, αυτοαπασχολούμενοι, αυτόνομες μικρές μονάδες, ομάδες παραγωγών, αυτόνομες αγορές παραγωγών κ.α.)
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Σάντας 7
Κοινωνικά Παντοπωλεία
Tόπος συνάντησης για όλους τους κατοίκους του δήμου Σαρωνικού.
Δήμος Σαρωνικού
Λ.Καλυβίων-Λαγονησίου 165
Κοινωνικά Παντοπωλεία
Το «κοινωνικό παντοπωλείο» θα διανέμει τα τρόφιμα δύο-τρεις συγκεκριμένες ημέρες το μήνα και οι δικαιούχοι τους θα επιλέγονται βάσει συνδυαστικών κριτηρίων όπως η απορία, η οικογενειακή κατάσταση, οι συνθήκες στέγασης, η εργασιακή κατάσταση ενώ υπόψιν θα λαμβάνονται και το ενδεχόμενο αναπηρίας ή άλλων προβλημάτων υγείας.
Δήμος Αγρινίου
Βλαχοπούλου 13
Κοινωνικά Παντοπωλεία
Ξεκίνησε στον Δήμο Άργους-Μυκηνών, ο θεσμός του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», που στεγάζεται σε κτίριο κοντά στον Άγιο Ιωάννη. Παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μένουν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.
Δήμος Άργους-Μυκηνών
Γούναρη (κοντά στον Αϊ Γιάννη)
Κοινωνικά Παντοπωλεία
Η ανάγκη των καιρών και η συνεργασία όλων μας, γέννησαν μια ιδέα που με πολλή προσπάθεια θα γίνει σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας και της Ανθρωπιάς των συνδημοτών μας. Τοπικές αρχές, Κοινωνικοί φορείς, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, επιχειρήσεις και ευαίσθητοι δημότες συναντιόμαστε, συζητάμε, προβληματιζόμαστε και δημιουργικά δρούμε, γιατί μαζί «χτίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας» , μαζί παραμένουμε Άνθρωποι…
Π.Ε. Λασιθίου
Δημοκρατίας 31, Ιεράπετρα
Κοινωνικά Παντοπωλεία
Το Δημοτικό Παντοπωλείο στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης του Βιοτεχνικού Πάρκου,στη νέα είσοδο της πόλης της Καλαμάτας. Αποτελεί μια πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που κινείται στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και αφορά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως μετανάστες, αθίγγανους και ανθρώπους σε ένδεια.
Δήμος Καλαμάτας
Βιοτεχνικό Πάρκο (κτήριο ΑΔΕΚ) 24100 Καλαμάτα
Δήμος Κομοτηνής
Λαϊκή Αγορά, Κέντρο
Δήμος Πετρούπολης
Λεωφόρος Πετρουπόλεως 168
Κοινωνικά Παντοπωλεία
Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε μια συλλογική προσπάθεια κυρίως από κατοίκους της περιοχής του Δήμου Σαρωνικού, ανεξάρτητη από κόμματα, παρατάξεις, αυτοδιοικητικές δομές και κάθε είδους “κατεστημένα”, με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, με την ονομασία «Δίκτυο Σαρωνικού»
Λαγονήσι
Λ.Καλυβίων-Λαγονησίου 165
Κοινωνικά Παντοπωλεία, Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια, Παιδιά
Η στέγη Αλληλεγγύης ,είναι μια προσπάθεια αλληλοβοήθειας και στήριξης των μελών της σχολικής μας κοινότητας, με ανιδιοτέλεια και σεβασμό.
Κοινωνικά Παντοπωλεία, Πακέτα, Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης, Μ.Κ.Ο
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Μεγ. Αλεξάνδρου 99, Πλατεία Τριλόφου (πρώην δημαρχείο Μίκρας) Χειμερ. ωράριο: Καθημερινά 11.00-13.00 & 18.00 – 20.00 Θερινό ωράριο: Καθημερινά 11.00-13.00 & 19.00 – 21.00