Ένα νέο πείραμα, ένας ακόμα δρόμος που ανοίγει

10/12/2015 - 17:45

Με πολύ χαρά ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της καμπάνιας αλληλεγγύης που οργανώθηκε μεταξύ της Αλληλεγγύης για Όλους από την Ελλάδα και της οργάνωσης Climaxi (βελγική κίνηση για το κλίμα και την κοινωνική δικαιοσύνη).

Ο στόχος της είναι η ενημέρωση των Βέλγων εργαζομένων και συλλογικοτήτων για την κοινωνικό - πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις συνέπειες των πολιτικών λιτότητας από τη μία και την έμπρακτη στήριξη εκ μέρους σωματείων, συνδικάτων, περιβαλλοντικών ομάδων, αλληλέγγυων συλλογικοτήτων σε συνεταιρισμούς εργαζομένων και μικρών παραγωγών στην Ελλάδα που παράγουν στα πλαίσια της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. 

Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε ένα "Solidarity food box", ένα "πακέτο αλληλεγγύης", που περιλαμβάνει παραδοσιακά προϊόντα από συνεταιρισμούς και τα αλληλέγγυα, φυσικά σαπούνια, των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.

Οι συλλογικότητες στις οποίες απευθύνθηκε η καμπάνια ήταν κυρίως συνδικάτα όπως η ABVV, η γενική συνομοσπονδία εργαζομένων, πρωτοβάθμια σωματεία, οικολογικές ομάδες, πολιτικές οργανώσεις, κοινωνικά κέντρα όπου παρήγγειλαν συνολικά 2,2 τόνους προϊόντων.

Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στο Βέλγιο – λόγω του κλίματος φόβου και της εκτεταμένης στρατοκρατίας της καθημερινότητάς τους - και τις 3 εβδομάδες που κράτησε η καμπάνια από 08-27/11 μας έφεραν ακόμα πιο κοντά. Oι συλλογικότητες που συμμετείχαν θεώρησαν πως οι δράσεις αλληλεγγύης μεταξύ των λαών είναι η απάντηση στη μη στήριξη των  ηγετών της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα αφενός και απέναντι στα αίτια που γεννούν τους πολέμους και την ξενοφοβία αφετέρου.

Το φορτηγό της καμπάνιας ξεκινάει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου το ταξίδι του προς το Herzele του Βελγίου και την ερχόμενη εβδομάδα 18 και 19 Δεκεμβρίου θα παρευρεθούμε κι εμείς, μαζί με εργαζόμενο της ΒΙΟΜΕ, για να γνωρίσουμε από κοντά τον κόσμο που στήριξε την καμπάνια και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας!

Φωτογραφίες: 
Επισυναπτόμενα Αρχεία: