Αντί για στεφάνια ενίσχυση σε δομές αλληλεγγύης

04/09/2014 - 12:30

Η οικογένεια με επίσημη ανακοίνωσή της ενημέρωσε τον κόσμο ότι η κηδεία του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη, θα γίνει την Πέμπτη (4/09), στις 11:00 π.μ, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού, στην Παιανία. Η ταφή θα γίνει στο Νεκροταφείο Παιανίας.

 «Την Πέμπτη 4/9/14 στις 11.00 π.μ. θα γίνει η ακολουθία στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού, στην Παιανία. Η ταφή θα γίνει στο Νεκροταφείο Παιανίας.

Εκεί θα είναι όλοι όσοι αγαπούν τον Αντώνη, όπως και ο ίδιος θα ήθελε.

Επίσης, επιθυμία του Αντώνη είναι να μην έχει στεφάνια και λουλούδια.

Είχε πει: «αντί να πεταχτούν αυτά τα χρήματα, θέλω να δοθεί ένα πιάτο φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη».

Προτείνουμε οι δωρεές αντί στεφάνων, να γίνουν:

1. Στους άστεγους και άπορους της περιοχής σας.

2. Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος», Ο άνεργος εμπνευστής, δημιουργός και επικεφαλής αυτής της ομάδας, είναι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

3. Φάρμακα στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού».

πηγή:www.left.gr

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος,εμπνευστής της Κοινωνικής Κουζίνας, που ο Αντώνης Βαρδής ζήτησε να δοθούν χρήματα, μιλάει για όλα και στέλνει μήνυμα στους φίλους του

Ο Αντώνης Βαρδής, λίγο πριν το τέλος, είχε εκφράσει στα παιδιά του την επιθυμία του να βοηθηθεί μια παρέα ανθρώπων, που φροντίζει για τη σίτιση ανέργων, αστέγων και εχόντων ανάγκη ανθρώπων του λεκανοπεδίου Αττικής. Ο γιος του, Γιάννης Βαρδής, δημοσιοποίησε την επιθυμία του μέσω των social media, ενημερώνοντας ότι θα ήθελε αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στην κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος».

Ο άνεργος εμπνευστής, δημιουργός και επικεφαλής αυτής της ομάδας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μίλησε στο TheTOC.gr για αυτό το ανέλπιστο δώρο: «Την επιθυμία του  Αντώνη Βαρδή την έμαθα και εγώ μόλις χθες, όταν με πήρε τηλέφωνο η κόρη του, Καλλιστώ. Δεν γνωριζόμασταν με αυτόν τον εξαιρετικό καλλιτέχνη και άνθρωπο. Πιστεύω ότι παρακολούθησε τη δράση μας και έφτασε σε αυτή την απόφαση. Προφανώς θα με είχε πρωτοδεί όταν εμφανίστηκα στην εκπομπή «Ήρωες» και του είχε μείνει στο μυαλό η δράση μας»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, όμως, δεν ένιωσε έκπληξη μόνο για την απόφαση του Αντώνη Βαρδή, αλλά και για το ότι είχε ήδη στο μυαλό του να απευθυνθεί σε αυτόν: «Έμεινα άφωνος όταν άκουσα την κόρη του, γιατί είχα ήδη στο μυαλό μου και το έιχα συζητήσει με τους υπόλοιπους φίλους, να κάνω μία επαφή μαζί του και να του ζητήσω να είναι μαζί μας , με όποιον τρόπο μπορούσε είτε τραγουδώντας είτε ως μέλος του τραπεζιού μας, στις 7 Δεκεμβρίου που είναι τα γενέθλιά μας. Φέτος κλείνουμε 4 χρόνια δράσης. Δεν πρόλαβα να το κάνω, με πρόλαβε εκείνος».

-Πώς θα φτάσουν τα χρήματα που θα δοθούν για τον σκοπό σας στα χέρια σας;
«Λογικά χέρι με χέρι, δεν έχω άλλη ιδέα. Ξέρετε εμείς είμαστε μια παρέα-ιδέα. Δεν έχουμε νομική μορφή, δεν είμαστε ΜΚΟ, δεν είμαστε οργάνωση. Για να σας πω την αλήθεια δεν πίστεψα ποτέ ότι η αλληλεγγύη χρειάζεται σφραγίδα! Ό,τι κάνουμε στηρίζεται αποκλειστικά στον κόσμο που βλέπει τη δράση και μας στηρίζει. Όταν έμεινα άνεργος, και εξακολουθώ, αποφάσισα να κάνω ότι μπορώ, βλέποντας τόση δυστυχία γύρω μου. Κι εγώ από την Κοινωνική Κουζίνα σιτίζομαι και ζω στο σπίτι της μητέρας μου, ή της συντρόφου μου. Δεν έχω άλλα έξοδα από τα τσιγάρα μου που τα αγοράζω, όπως και οι υπόλοιποι άνεργοι και άστεγοι, από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας. Όλα τα έσοδα και τα έξοδα τα γράφουμε στα τετράδιά μας και όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται με τα χρήματα. Άλλωστε δεν έχουμε ποτέ και τόσα που να μην υπάρχει διαφάνεια. Δεν έχουμε άλλες εξόδους και έξοδα».

-Τί θα θέλατε να πείτε στους κοντινούς ανθρώπους και τους στενούς φίλους του Αντώνη Βαρδή, στους οποίους απηύθυνε την επιθυμία να σας βοηθήσουν, γνωρίζοντας ότι είναι άνθρωποι που έχουν μια άλλη καλύτερη, προφανώς, οικονομική κατάσταση; Πιστεύετε ότι θα μαζευτεί ένα σεβαστό ποσό; 

«Δεν ξέρω τι χρήματα θα μαζευτούν από αυτό που ζήτησε ο Αντώνης Βαρδής να κάνουν. Και μόνο που το ανέφερε αυτός ο άνθρωπος με έχει συγκινήσει τόσο πολύ που δεν περιγράφεται με λόγια. Κέρδος μας δεν είναι τα χρήματα, με την ωμή τους έννοια. Κέρδος για εμάς είναι οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ο καθένας ακόμα και σε υλικά για την κατσαρόλα μας. Το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να έρθουν στην παρέα μας, να καθίσουν στο τραπέζι με όλους τους άνεργους, άστεγους, που χρειάζονται συμπαράσταση, να συζητήσουν και να μοιραστούν την κατσαρόλα μας. Αυτό και μόνο βοηθάει και την ουσία της δράσης μας. Κανένας να μην είναι μόνος.  Θέλω να πω σε όλους αυτούς τους γνωστούς ανθρώπους να έρθουν μια φορά να φάνε μαζί μας σε μια δράση και όποτε θέλουν να κάνουν ό,τι τους πει η καρδιά τους. Το «ευχαριστώ» μου στον Αντώνη Βαρδή θα είναι παντοτινό».

Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την Κοινωνική Κουζίνα-Δωρεάν φαγητό «Ο άλλος άνθρωπος»  στο oallosanthropos.blogspot.gr

πηγή:www.thetoc.gr