Απολογισμός και Ενημερώσεις Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα

14/11/2014 - 12:30

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 - 2014

 Δελτίο Τύπου

 

Στο δεύτερο  έτος της λειτουργίας του και συγκεκριμένα από τις 30 Οκτωβρίου 2013 έως και τις 31 Οκτωβρίου 14 το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) εξυπηρέτησε συνολικά 5.018 επισκέπτες. Έδωσε φάρμακα σε 4.064 , έστειλε στους γιατρούς 773 και διενήργησε 181 διαγνωστικές και αιματολογικές εξετάσεις. Θυμίζουμε ότι η βοήθεια αφορά αποκλειστικά στους άνεργους και άπορους συμπολίτες μας και στους επαγγελματίες που έχασαν τις δουλειές τους.

Τα στοιχεία αυτά, σε σχέση με το έργο που πραγματοποιήθηκε στην περίοδο 2012 – 2013, δείχνουν μια γενική αύξηση του συνολικού έργου του ΚΙΦΒ κατά 46% περίπου. Η αύξηση αντανακλά το μέγεθος των αυξανόμενων αναγκών από την συνεχιζόμενη και οξυνόμενη κρίση στον τομέα της υγείας, η οποία πλήττει μαζικά τον εργαζόμενο λαό αλλά και ευρύτατα τμήματα των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Σήμερα το ΚΙΦΒ, του οποίου η δράση επεκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών,  διαθέτει 32 μέλη, τα οποία με την υπεύθυνη δουλειά και την αφοσίωσή τους αποτελούν ένα από τα θεμέλια της  λειτουργίας του ΚΙΦΒ,   105 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, 4 διαγνωστικά κέντρα, την υποστήριξη 40 και πάνω φαρμακείων της ευρύτερης περιοχής και πάνω από όλα την παραδοχή, την συμπαράσταση  και την αγάπη των πολιτών. 

Η συμμαχία πολιτών, γιατρών και φαρμακοποιών στο μέτωπο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που διαμορφώθηκε στην αρχή της δημιουργίας του το 2012 με την ίδρυση του ΚΙΦΒ, είναι σήμερα ακόμα πιο ισχυρή και ακατάβλητη και θα συνεχίσει το έργο της έως ότου οι άνεργοι και άποροι ανασφάλιστοι αποκτήσουν τα απαράγραπτα δικαιώματα τους, μέχρι να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών, των αναγκών και της προσφοράς των εργαζομένων. Ο αγώνας στο πλευρό των άνεργων και της φτωχολογιάς του λαούς θα συνεχισθεί μέχρι την ήττα των αντιλαϊκών πολιτικών.

                                           Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΙΦΒ

Η νέα δημοτική αρχή αμέσως μετά την ήττα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που υπηρετούσε τυφλά τις βάρβαρες πολιτικές του κυβερνητικού δικομματισμού, δήλωσε την συμπαράστασή της στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα και δεσμεύτηκε για την στήριξη της λειτουργίας και της δράσης του. Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε επιχειρήσει να εμποδίσει την λειτουργία του ΚΙΦΒ προκαλώντας τότε την οργισμένη αντίδραση του λαού του Βύρωνα και των προοδευτικών οργανώσεων.     

                                                        ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Πέρα από το έργο στο τομέα της ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, το ΚΙΦΒ πραγματοποίησε, στο τομέα της Υγείας, μια σειρά  από άλλες παρεμβάσεις. Με δημόσιες καταγγελίες βοήθησε δεκάδες συμπολιτών μας, που αντιμετώπιζαν την μεθοδευμένη επίθεση καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους, από τα διάφορα κέντρα κρατικής εξουσίας και τις  δόλιες συμπεριφορές διοικήσεων ορισμένων κρατικών νοσοκομείων. Κατάγγειλε  επίσης τις μεθοδευμένες παραβιάσεις και αδικίες επιτροπών στο ΚΕΠΑ- ΙΚΑ, οι οποίες είναι αρμόδιες να ελέγχουν και να αποφαίνονται για το βαθμό αναπηρίας των εργαζομένων. Οι επιτροπές αυτές σήμερα είναι στρατευμένες και υπηρετούν τυφλά τις βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης-υπουργείου Υγείας - διοικητή ΙΚΑ.  Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η δράση του ΚΙΦΒ στο πλευρό των άπορων με βιβλιάρια Πρόνοιας καθώς οι Διοικήσεις των κρατικών νοσοκομείων αρνούνται να ικανοποιήσουν πλήρως τις ανάγκες τους σε φάρμακα, σε μια επίδειξη πλήρους ταύτισης με τις αντιλαϊκές  πολιτικές της κυβέρνησης και την μείωση των δαπανών για την υγεία. Ο αγώνας αυτός θα συνεχισθεί.

                                                        Η ΝΙΚΗ ΣΤΟ «ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ»

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση στο Αιγινήτειο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Μετά από συνεχείς δημόσιες καταγγελίες του ΚΙΦΒ  προς τα πολιτικά κόμματα, το κοινοβούλιο και τον τύπο, κυβέρνηση και Διοίκηση του «Αιγινήτειου» νοσοκομείου αναγκάσθηκαν να υποχωρήσουν και να ξαναρχίσουν την χορήγηση φαρμάκων στους ψυχικά ασθενείς, άπορους με βιβλιάρια Πρόνοιας. Το «Αιγινήτειο» είχε διακόψει, για μακρύ χρονικό διάστημα, τα φάρμακα στους εν λόγω δικαιούχους, με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση είχε περικόψει τον προϋπολογισμό του.

ΚΙΦΒ

4/11/2014

                                                                    ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ 

 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

 

Από τις 21 Ιουλίου 2014 όλοι οι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη όπως και οι ασφαλισμένοι, ενώ δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται στους ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ μόνο στις περιπτώσεις εκείνες, που θα χαρακτηρισθούν επείγουσες και σοβαρές,  από ειδική 3μελή ιατρική επιτροπή που συγκροτείται σε κάθε κρατικό νοσοκομείο. Με το νέο πλαίσιο οι ανασφάλιστοι αποκλείονται από τις εργαστηριακές και εν γένει τίς κάθε είδους διαγνωστικές εξετάσεις. Τις αυτές πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους ενώ πολλοί άνεργοι και άποροι, που δεν έχουν πόρους, θα βρεθούν σε αδυναμία να πληρώσουν την συμμετοχή τους για την αγορά των φαρμάκων. Το νέο καθεστώς προστασίας δεν επιτρέπει επίσης στους ανασφάλιστους να εξετάζονται από γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, πράγμα που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τους άνεργους και άπορους που δεν έχουν ολοκληρωμένη ιατυροφαρμακευτική και νοσοκονειακή προστασία ανασφάλιστους αφού  στην ουσία χρησιμοποιούνται από τον 

Οι ανασφάλιστοι πολίτες  να κλείνουν ραντεβού με τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ -πρώην ΙΚΑ) στα τηλέφωνα 14554, 14784, 14884 και 14900, έχοντας μαζί του το ΑΜΚΑ, αλλά και να εξετάζονται, επίσης, από γιατρούς των κρατικών νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Οι μονάδες ΠΕΔΥ  που μπορούν να κλείνουν  οι πολίτες ραντεβού είναι:

1η ΥΠΕ Αττικής

Πνευμονολογικό Αθηνών και Ενδοκρινολογικό Αθηνών Δεληγιώργη 6, Ομόνοια. Ιατρεία Λένορμαν, Νέας Φιλαδέλφειας (Μεταμόρφωσης), Γαλατσίου, Ζωγράφου, Βύρωνα, Νέας Ελβετίας, Ηλιούπολης, Δάφνης, Ιατρεία Υμηττού, Αλεξάνδρας, Νέου Ψυχικού, Κεραμεικού (Νέων Σφαγείων Ταύρου), Παγκρατίου, ιατρεία Καισαριανής, Πατησίων, Πλατεία Αττικής, Νέος Κόσμος, Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ιατρεία Κερατέας, Ιατρεία Ραφήνας, Ιατρεία Λαυρίου, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Ιατρεία Γέρακα, Ιατρεία Σπάτων, Ιατρεία Παλλήνης, Αμαρουσίου, Ιατρεία Κ. Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Νέας Ιωνίας, Περισσού, Νέου Ηρακλείου, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Ιατρείο Κ. Χαλανδρίου, Αγίου Στεφάνου, Ιατρεία Χαλκούτσι, Ιατρεία Ωρωπού, Σκάλας Ωρωπού, Αχαρνών.

2η ΥΠΕ Πειραιά – Νήσων

Αιγάλεω, Σταθμός Προστασίας Μάνας και Παιδιού (Λιούμη), Περιστερίου, Νέας Ζωής, Κολοκυνθούς, Αγίου Ιεροθέου, Αγίων Αναργύρων, Άνω Λιοσίων, Χαϊδαρίου, Ιλίου, Πειραιάς, Μεγαλόχαρη, Καλλίπολη, Νέο Φάληρο, Πόρος, Αγίας Σοφίας, Ταμπουρίων, Κερατσινίου, Αμφιάλης, Δραπετσώνας, Ευγενείας Χαραυγής, Καμινίων (Μουτσόπουλου και Σταθμός Προστασίας Μάνας – Παιδιού), Παλαιάς Κοκκινιάς (Θηβών), Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Νίκαιας, Αγίας Βαρβάρας, Νεάπολης, Σχιστού Κορυδαλλού, Κορυδαλλού, Περάματος.

ΚΙΦΒ

Βύρωνας 7.8.14

 

                                                                 

                                                                 Δελτίο Τύπου

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ! ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

 

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) κάνει έκκληση για κάλυψη των αναγκών του σε διάφορα φαρμακευτικά  σκευάσματα για τις ανάγκες των άνεργων και άπορων ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Πρόκειται για άκρως απαραίτητα φάρμακα, των οποίων η αυξημένη ζήτηση δημιουργεί μόνιμες ελλείψεις στα αποθέματά μας καθώς λόγο της λιτότητας και της μεγάλης συμμετοχής των ασφαλισμένων τα φάρμακα που μας δίνουν τα φαρμακεία και οι πολίτες συνεχώς περιορίζονται.

Η κολοβή επέκταση της ασφάλισης στον ανασφάλιστο πληθυσμό, στο επίπεδο πρωτοβάθμια υγείας, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ανασφάλιστων συμπολιτών μας εξ αιτίας του τεράστιου όγκου των ανέργων αλλά και της μεγάλης φτώχειας εργατικών μαζών που αδυνατούν να καταβάλλουν την συμμετοχή και να προμηθευτούν τα φάρμακα που έχουν ανάγκη!

Στις λίστες που ακολουθούν αναγράφεται αρχικά η φαρμακευτική ουσία και από κάτω ορισμένες ενδεικτικές εμπορικές ονομασίες. Γίνονται δεκτά οποιαδήποτε σκευάσματα γενοσήμων από τις ουσίες αυτές.  

1) ουσία CLOPIDOGREL  

(εμπορικές ονομασίες: carder, clovix, clovelen, globel, darxa, plavix, plasiver, grepid, dapixol, iscover, plavidosa, heart-free)

2) ουσία  ATORVASTATIN

(εμπορικές ονομασίες: atorval, atorvalet, lipovast, Lipitor, altoram, holisten, ator-chol, biger, atrost, torvacard, torvaplus, lipigan, arvastatil, lorvaten κλπ)

3) ουσία SERTRALINE  

(εμπορικές ονομασίες: Zoloft, neurosedine, enidap, certorun,

sertraline/generics, sertral, serolux, serotype)

4) ουσία OMEPRAZOLE

(εμπορικές ονομασίες: losec, penrazol, eselan, elcodrop, alevior, elkotheran, benzol, zolandil, veralox, oprazium, odasol, glaveral, sieral, lyopraz, ezipol, elkostop, loproc, lenar, ufonitren, belifax, rythmogastril

κ.ά.)

5) ουσία PANTOPRAZOLE  

(εμπορικές ονομασίες: zurcazol, controloc, praz-up, pantium, ozepram)

6) ουσία VALSARTAN  

(εμπορικές ονομασίες: diovan, dalzad, avalsan, valperol, zakodian, valpressol)  *σημείωση. Υπάρχει ανάγκη και σε συνδυασμούς valsartan όπως πχ Co-diovan, co-dalzad κλπ.

Λοιπές ανάγκες:

Abilify, Actos, Eucreas, Zomarist, Janumet, Jalra, Galvus

Keppra , Efexor XR, Cipralex, Entact  Exforge, Exforge HCT, Copalia, Copalia HCT, Evista  Daflon, Flevostol, Filicine, Fosavance, Lantus Solostar, Neurontin, Gabantin

Επικοινωνία:

Ελλησπόνου 12 Βύρωνας, ΤΚ 16232 τηλ. 210-7628.209 + 6977-747431 e-mail: kif.byrona@gmail.com

Εάν θέλετε να στείλετε χρήματα, τότε μπορείτε να ζητήσετε να σας στείλουμε τον τραπεζικό λογαριασμό  των φαρμακείων που βοηθάνε το έργο του ΚΙΦΒ και εμείς θα αγοράσουμε τα φάρμακα που έχουμε ανάγκη.