Δικαίωμα στη Στέγη: Κάλεσμα προετοιμασίας πανευρωπαϊκού διημέρου

27/04/2015 - 15:15

Την Πέμπτη 30/4/15 στις 6:30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος) η «Αλληλεγγύη για όλους» παίρνει την πρωτοβουλία να σας καλέσει για την προετοιμασία της διοργάνωσης ενός πανευρωπαϊκού διημέρου για το Δικαίωμα στη Στέγη.

Αντιμετωπίζοντας καθημερινά και επιβεβαιώνοντας την ένταση της ανθρωπιστικής κρίσης στο επίπεδο της κατοικίας και αστεγίας και την καθολική επίθεση μέσω την πλειστηριασμών σας καλούμε σε μια πρώτη συνάντηση με σκοπό τη διερεύνηση κοινών προσεγγίσεων, προτάσεων και συνεργασίας.

Ενώ οι ευρωπαϊκές πολιτικές λιτότητας οδηγούν ένα κόσμο να ζει στο δρόμο και να στερείται είδη πρώτης ανάγκης, συνεχίζουν τις βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών και αλλάζουν τη γεωγραφία στην ιδιοκτησία και χρήση γης, θεωρούμε σημαντική την ανταλλαγή εμπειρίας κινημάτων και δομών που αγωνίζονται ενάντια σε αυτές τις κατευθύνσεις.

Καθώς οι αριθμοί αστέγων και μεταναστών αυξάνουν ραγδαία απαντήσεις για το ποια θα μπορούσαν να είναι τα άμεσα μέτρα βοήθειας αλλά και περαιτέρω πολιτικές στρατηγικής αντιμετώπισης είναι επιτακτικές.

Με την εκτίμηση ότι αιτήματα που αφορούν το χώρο-στέγη χρειάζεται να επικαιροποιηθούν, θα θέλαμε η συνάντηση αυτή να προχωρήσει τη δικτύωση και δράση και να εμπλουτίσει με εναλλακτικές ιδέες το πεδίο της κοινωνικής κατοίκησης.