Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας για τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης

04/12/2014 - 12:00

Stop στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων.
Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας


Μπροστά στην επικείμενη άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στις 31.12.2014 αλλά και στην αύξηση πλειστηριασμών ακινήτων που δεν προστατεύονται από την απαγόρευση, το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του στις 26.11.2014, αφού συζητήσαμε το θέμα, αποφασίζουμε ομόφωνα:

- Καταδικάζουμε την επίθεση των τραπεζών και του δημοσίου ενάντια στο δικαίωμα στην κατοικία των φτωχών, λαϊκών στρωμάτων της Νέας Ιωνίας που αποδεδειγμένα και εξαιτίας της εφαρμοζόμενης οικονομικής, κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, κατ’ επιταγή της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., αδυνατούν να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν κάτω από άλλες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.
- Είμαστε αντίθετοι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας αλλά και στις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των μικροεπαγγελματιών της πόλης μας που η οικονομική κρίση, η εξοντωτική αύξηση της φορολογίας και η επιβολή χαρατσιών έχουν οδηγήσει σε απελπισία τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, βιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες.
- Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκες και θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο το ξεσπίτωμα των ανέργων, συνταξιούχων, των χαμηλά αμειβόμενων και των μικροεπαγγελματιών.
- Απαιτούμε από την κυβέρνηση την προστασία της λαϊκής κατοικίας, το σταμάτημα των πλειστηριασμών, τη συνέχιση και διεύρυνση του μέτρου της απαγόρευσης των πλειστηριασμών κατοικίας και περιουσιακών στοιχείων αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών.
Καλούμε σωματεία, συλλόγους, φορείς, επιτροπές και πολίτες σε συντονισμό για την αποτροπή των πλειστηριασμών.