11 ΜΑΡΤΙΟΥ-ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

11/03/2021 - 11:30

Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση επιδημιολογικού συναγερμού, εξαιτίας του COVID-19.
Σήμερα, η πρωτοβουλία RIGHT2CURE - Δικαίωμα στην Φροντίδα, μια πρωτοβουλία 200 οργανώσεων, συνδικάτων και δομών αλληλεγγύης από 14 ευρωπαϊκές χώρες στην οποία συμμετέχει και η «Αλληλεγγύη για Όλους», ξεπέρασε το πρώτο όριο των 100.000 υπογραφών.
Στόχος της πρωτοβουλίας RIGHT2CURE, είναι να προωθήσει μια νομοθετική πρόταση για να παροτρύνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναγκάσει τους παραγωγούς εμβολίων, όπως οι Pfizer / BioNTech, AstraZeneca, Moderna, να μοιραστούν την επιστήμη και την τεχνολογία εμβολίων, να παραιτηθούν από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και να επιμείνουν να συμμετάσχουν όλες οι μεγάλες εταιρείες που μπορούν να αναπτύξουν εμβόλια στην παραγωγή καθώς και τον ταχύτατο εμβολιασμό του πληθυσμού, την δημοκρατική διαχείριση των εμβολίων και την διάθεση των  εμβολίων σε όλους και όλες. Για να γίνει αυτό, πρέπει να συλλεχθούν ένα εκατομμύριο υπογραφές.
Ένα χρόνο μετά, με δεδομένες τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας σε όλο τον κόσμο αλλά ειδικά στη χώρα μας σε μια συνθήκη  που το σκληρό lockdown μας έχει καταβάλλει, που η αδικαιολόγητη αστυνομική βία καταπατεί κάθε έννοια δημοκρατίας  η ανάγκη γρήγορης πρόσβασης σε εμβολιασμό είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.
Για αυτό λοιπόν χρειάζεται άμεσα να επιτευχθούν οι στόχοι της εκστρατείας, αξιοποιώντας όλα τα συμβατικά και ηλεκτρονικά μέσα.
Ενδυναμώνουμε τους αγώνες μας για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.


ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΟΧΙ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Υπογράφουμε πατώντας εδώ