Δωρεά εις μνήμη Γιάννη Χριστούλη , στο Σχολείο του Ειδικού Κατάστηματος Κράτησης Νέων Αυλώνα

16/07/2021 - 14:30

 Τη Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 , η αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη και αντιπροσωπεία της «Αλληλεγγύης για Όλους» παρέδωσαν στην διεύθυνση του Σχολείου του Ειδικού Κατάστηματος Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα αθλητικό υλικό, υλικά κατασκευής ειδών χειροτεχνίας, ακουστικά και τηλεκάρτες.
Λίγες ημέρες μετά την τελετή αποφοίτησης  και απονομής βραβείων όπου  είχαμε την χαρά και την τιμή να παραβρεθούμε, ξαναβρεθήκαμε στον συγκεκριμένο χώρο όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το διδακτικό προσωπικό και  πολλούς από τους μαθητές του Σχολείου. Ανάμεσα σε αυτούς και κάποιους απόφοιτους, οι επιδόσεις των οποίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις τους κάνουν να αισιοδοξούν για την συνέχιση των σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πέτρο Δαμιανό για την αναλυτική του ενημέρωση σχετικά με τις προτεραιότητες και τις δράσεις επανένταξης των κρατούμενων μαθητών. Το έργο που πραγματοποιείται είναι πραγματικά πρωτόγνωρο και αποδεικνύει, ότι η μάθηση είναι το βασικό όπλο για την επανένταξη των ανήλικων κρατουμένων.
Επίσης, ευχαριστούμε την αντιδήμαρχο Χαλανδρίου Ελενα Χριστούλη, μιας και όλα τα είδη που προσφέρθηκαν στο Σχολείο προέρχονται από δωρεές φίλων και συγγενών που προσφέρθηκαν εις μνήμη του πατέρα της Γιάννη Χριστούλη, που πρόσφατα απεβίωσε.
Είναι σημαντικό η αδόκητη απώλεια ενός προσφιλούς προσώπου να μετατρέπεται σε πράξη αλληλεγγύης.
Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι μέσα στο 2021 η «Αλληλεγγύη για Όλους» δέχτηκε αντίστοιχες προσφορές εις μνήμη των Γιώργου Σαββίδη τ. πρόεδρου ΠΟΕΣΥ,  Ενης Αστρινάκη από Ηράκλειο, Βαγγέλη Χατζηνικολάου, Θοδωρή Ντόβα και Βίκυς Ψαλτίδου.