Εικαστική Έκθεση «Δάσκαλε που Δίδασκες;»

24/11/2022 - 15:15

Το τετARTημόριο, η «Αλληλεγγύη για Όλους», το Μετς Κέντρο Τεχνών, και ο Νέστορας Κατσιμίχας, παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Δάσκαλε, πού Δίδασκες;», Περικλέους 5, με εγκαίνια το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022.

 Η παρουσίαση αυτή είναι βάση μίας ευρύτερης συνεργασίας, της οποίας θα ακολουθήσει έκθεση με τίτλο ‘Συνύπαρξη 3’ στο Κέντρο Τεχνών Μετς από την 1η Δεκέμβρη 2022 με τους Βασίλη Γέρο, Αριστομένη Κατσούλα και Γιάννη Τζερμιά.

Η έκθεση αναδεικνύει τα έργα επτά εικαστικών, με κάθε ένα από αυτά να δίνει στίγμα της εικαστικής τους διαδρομής, συγκλίνοντας σε μια «αντιπαράθεση», με τον δάσκαλό τους, εικαστικό Αριστομένη Κατσούλα. 

Η πορεία εξέλιξης του  καλλιτέχνη, ως Εκφραστή αλλά και ως Δάσκαλου, σημειοδοτείται, όταν έργα του έρθουν πλάι σε αυτά των μαθητών του, όπως σε αυτήν την Έκθεση.

Οι μαθητές, όπως και στην περίπτωση του Νιτσεϊκού Θεού, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να ακολουθήσουν την τάση του δασκάλου τους, αλλά πλέον έχουν την ευθύνη να τον «υποκαταστήσουν » χαράζοντας οι ίδιοι, νέους ορίζοντες στην αισθητική, στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και να συμβάλλουν ακόμη και δημιουργώντας νέες τάσεις στη σφαίρα της σύγχρονης πολιτισμικής  συνέχειας.

Συμμετέχουν:

Παναγιώτα Αντωνοπούλου           

Ανθή Δαουτάκη                 

Μαρία Καραχρήστου              

Μαρία Ζαΐρη                         

Αριστομένης Κατσούλας

Αντιγόνη Μακλέλλαν

Ελευθερία Πανούση

Ροδάνθη Κόλλια Ρίζου            

Δημήτρης Χρυσικόπουλος

Διεύθυνση:

Περικλέους 5 - 2ος όρ, Αθήνα

(πρόσβαση με σκάλα)

Εγκαίνια:

Σάββατο 26 /11/2022 ώρα 19.30 Είσοδος ελεύθερη                       

Διάρκεια:

26/11/22 ως 13/12/2022 κατόπιν ραντεβού +30 2111134 262

tetartimorio@gmail.com                                  metsartscentre@gmail.com

          www.solidarity4all.gr

www.metsartscentre.gallery                              www.nestork.art