Η «Αλληλεγγύη για Όλους» στηρίζει τους πρόσφυγες που αποβιβάσθηκαν στη Μήλο

02/09/2021 - 14:15

Την Δευτέρα 30 Αυγούστου 120 πρόσφυγες  αποβιβάσθηκαν στο νησί της  Μήλου, pρόσφυγες από το μαρτυρικό Αφγανιστάν, θύματα του εμφυλίου πολέμου και των ταλιμπάν, πρόσφυγες από Ιρακ και την Συρία, πρόσφυγες από την υποσαχάρια Αφρική, θύματα της κλιματικής αλλαγής.

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Μηλαίων και των αλληλέγγυων του νησιού παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης (αντίσκηνα, κλινοσκεπάσματα, είδη προσωπικής υγιεινήςκαι διατροφής).

Ευχαριστούμε τον Δήμο Μήλου, τους αλληλέγγυους της Μήλου και τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ Νίκο Συρμαλένιο για την συνεργασία.

Γνωρίζουμε, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο διευρυμένο προσφυγικό, το οποίο θα διευρυνθεί μετά την επικράτηση των ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι από την φοβική στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γνωρίζουμε ότι το προσφυγικό κύμα δεν αντιμετωπίζεται με το ορμπανικής έμπνευσης τείχος του Έβρου.

Η αλληλεγγύη, η επίλυση των προβλημάτων του προσφυγικού πληθυσμού είναι η  μόνη απάντηση.

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» θα συνεχίσει να στηρίζει τους αδύναμους και τα ευπαθή στρώματα ανεξάρτητα από φύλο, φυλή και χρώμα.