Η «Αλληλεγγύη για Όλους» στο 5ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ

02/12/2021 - 13:00

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» είχε την ευκαιρία να  συμμετάσχει  στο 5ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ που έγινε στις Βρυξέλλες 27 & 28 Νοεμβρίου 2021.

Θεωρούμε ότι ήταν  μια σημαντική στιγμή για την προσπάθεια μας καθώς είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα διήμερο ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου στον οποίο συμμετείχαν ευρωπαϊκά  κόμματα της αριστεράς, των πράσινων και της σοσιαλδημοκρατίας καθώς και εκπρόσωποι συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων.

Συζητήθηκαν τα κεντρικά θέματα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, της ανάπτυξης των κοινωνικών κινημάτων, της προστασίας της κοινωνικής συνοχής, της αντιμετώπισης  της φτώχειας, των γυναικείων και των εργατικών δικαιωμάτων, της συμμετοχής της νεολαίας  σε συνθήκες όξυνσης της επιδημίας.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση παρουσίασε την εισήγηση του ο Τζέρεμι Κόρμπιν πρώην ηγέτης του κόμματος των Εργατικών του Ηνωμένου Βασίλειου ισχυριζόμενος, ότι  χωρίς την Αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων της γηραιάς Ηπείρου, χωρίς Αλληλεγγύη στις τρίτες χώρες στους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν υπάρχει ελπίδα για το μέλλον της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.

Ως «Αλληλεγγύη για Όλους»  θεωρούμε το ευρωπαϊκό πεδίο, προνομιακό για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αδύναμων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας σε αυτό  το πλαίσιο θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στην συγκρότηση ενός προοδευτικού και δημοκρατικού  μετώπου στην ήπειρο μας.