Την «Αλληλεγγύη για Όλους» επισκέφθηκε η τομεάρχης Oικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Έφη Αχτσιόγλου

16/11/2020 - 14:15

 

Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Έφη Αχτσιόγλου επισκέφθηκε τα γραφεία της «Αλληλεγγύης για Όλους».

Ενημερώσαμε την κυρία Αχτσιόγλου για την δραστηριότητα της «Αλληλεγγύης για Όλους», για την πολύμορφη δράση των δομών αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται  σε όλη την χώρα, για τα αλληλέγγυα σχολεία τα  Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία, τα εγχειρήματα Χωρίς Μεσάζοντες, τις τοπικές δομές που δίνουν την μάχη της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, για την κοινή τράπεζα τροφίμων της «Αλληλεγγύης για Όλους» και του Κοινωνικού Ιατρείου Αθήνας.

Διαπιστώσαμε από κοινού ότι στις συνθήκες του δεύτερου κύματος της πανδημίας και της πολύπλευρης κρίσης βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση και αυξάνεται η ανάγκη  για τον πολλαπλασιασμό των πρωτοβουλιών και των δομών  αλληλεγγύης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του πτωχευτικού νόμου και στην ανάγκη αντιμετώπισης  ενός ισχυρού κύματος  πλειστηριασμών, που θα αφορά και την πρώτη κατοικία.

Διαπιστώσαμε την ανάγκη να επιταχύνουμε την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός πανευρωπαϊκού δικτύου αλληλεγγύης, αλλά και για τα εξαιρετικά αποτελέσματα  της καμπάνιας που οργανώσαμε για τους πρόσφυγες της Μόριας "Μόρια - Η ντροπή της Ευρώπης στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες"

Η συνάντηση της «Αλληλεγγύης για Όλους» με την Έφη Αχτσιόγλου συμπίπτει με την έναρξη της πανελλαδικής καμπάνιας "Και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας απαντάμε με αλληλεγγύη".