Εναλλακτική Ενημέρωση
Ελπίζουμε μέσα από αυτό το site, να αναδειχθεί πως ό,τι ονομάζουμε κίνημα δεν είναι μόνο πορείες, είναι ένας τρόπος ζωής. Να συνδεθούν οι επιμέρους δραστηριότητες, να αναδειχθεί ο πλουραλισμός τους, να τονισθεί η δυναμική ότι πρόκειται για ένα πλήρη τρόπο ζωής, διασκέδασης, παιδείας, διεκδίκησης, κλπ και όχι μερικά αποσπασματικά πράγματα.
Δήμος Αθηναίων
Αθήνα
Τροφή, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Χωρίς Μεσάζοντες, Πολιτισμός, Στέκια
Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός δικτύου ανοιχτού σε καθέναν και καθεμία που εμπνέεται από το τρίπτυχο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ. Ενός δικτύου αλληλεγγύης με στόχο να απλωθεί σε όλους τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση, να στηρίξει τις υφιστάμενες δομές αλληλεγγύης, να βοηθήσει στην εξέλιξή τους και να δημιουργήσει νέες.
Π.Ε. Κορινθίας
Δήμος Ξυλοκάστρου
Συνεταιρισμοί - Αλληλέγγυο Εμπόριο
Άρχισε τη λειτουργία του το πρατήριο του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΠΑΝΔΩΡΑ. Στο πρατήριο που βρίσκεται στην οδό Αγίου Ιωάννη 24Γ, Αγία Παρασκευή (στο δρομάκι δίπλα στο φούρνο Βενέτη) θα βρείτε προϊόντα Ελλήνων παραγωγών εξαιρετικής ποιότητας σε ασυναγώνιστες τιμές. Ωράριο Καταστήματος Δευτέρα-Τετάρτη: 9:30-2:30 Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:30-2:30 & 5:30-8:30 Σάββατο: 9:00-3:00
Δήμος Αγίας Παρασκευής
Αγίου Ιωάννου 24Γ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,
ΥΓΕΙΑ, Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Δήμος Αρταίων
Νόρμαν και Βασιλέως Κωνσταντίνου
Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης
Το κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης είναι η αντίδραση στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν. Ενωθήκαμε και παλεύουμε για να μη χάσουμε την αξιοπρέπειά μας αλλά και την ελπίδα μας. Με πίστη στην κοινωνική αλληλεγγύη, με την πεποίθηση ότι η υγεία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό, και με την κατανόηση ότι δεν προσφέρουμε φιλανθρωπικό έργο, ούτε επιθυμούμε να διαπαιδαγωγήσουμε συμπολίτες μας στη λογική της συμπόνιας και της ικεσίας, αλλά μαζί να αγωνιστούμε για το δικαίωμα μας στην δημόσια υγεία και να διεκδικήσουμε την δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους,
Δήμος Κατερίνης
Στεγάζεται σε αποθήκη του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης (ΔΕ-ΤΕ-ΠΑ 18:00 - 21:00)
Κολλεκτίβες Εργασίας
Δήμος Αθηναίων
Τριών Ιεραρχών 21, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα
Πολιτισμός, Στέκια, Γελοιογραφίες, ΥΓΕΙΑ, Τροφή
To Δίκτυο Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών συστάθηκε από μέλη και φίλους της Δημοτικής Παράταξης Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού με Επικεφαλής τη Νάντια Σουμπασάκη.
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού
Νικολάου Πλαστήρα & Παρίτση, Νέο Ψυχικό
Τράπεζες Χρόνου
Δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών, δεξιοτήτων, γνώσεων χωρίς χρήματα.
Δήμος Κηφισιάς
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ 20
Τροφή, Χωρίς Μεσάζοντες
Εκεί όπου ακούμε την οργή να μας περιτριγυρίζει και τις πρόσκαιρες απογοητεύσεις Εκεί οι λέξεις επανανοηματοδοτούνται και γονιμοποιούνται με αξίες ζωής . Ελευθερία, δημοκρατία, αλληλεγγύη, συμμετοχή, ανιδιοτέλεια. Σε κάθε γωνιά, εκεί όπου υπάρχει μια προσπάθεια συγκρότησης και αυτοοργάνωσης του λαού Σε κάθε προσπάθεια αντίστασης και αλληλεγγύης Σε κάθε γωνιά όπου δίνεται μια μάχη για την επιβίωση, που είναι ταυτόχρονα και πολιτισμική, μορφωτική, εθνική. Εκεί όπου άνθρωποι παίρνουν την ζωή στα χέρια τους. Εκεί είναι η ελπίδα για την άνοιξη, για μια διέξοδο από το βαθύ χαντάκι της τροϊκανής επιβολής Εκατοντάδες κουτιά φάρμακα για το Φαρμακείο Αλληλεγγύης , εκατοντάδες κιλά δωρεάν τροφίμων, εκατοντάδες τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης που διανεμήθηκαν στις 5 διανομές της Κίνησης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου μικρές πινελιές μια άλλης κοινωνικής οργάνωσης, μια άλλης ποιότητας…
Δήμος Γαλατσίου
Γαλακηδών 11 & Λυσίου – Γαλάτσι
Στέκια
«Παίρνω Αμπάριζα» , ένας κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος αλληλεγγύης και συμμετοχής
Δήμος Γαλατσίου
Γαλακηδών 11 & Λυσίου
Τροφή, Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια, Στέκια, Ενισχυτική Διδασκαλία
Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Χωρίς Μεσάζοντες, Πολιτισμός, Νομική Υποστήριξη
Οι "ΟΜΠΡΕΛΕΣ" είναι μια ανεξάρτητη κίνηση πολιτών του Νέου Ψυχικού - Φιλοθέης - Ψυχικού, που ενώθηκαν και αυτοοργανώθηκαν, απέναντι στα αποτελέσματα της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού
Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 13 & ΠΑΡΙΤΣΗ 15451
Δημοτικά Ιατρεία Φαρμακεία
Στην πόλη μας λειτουργούν τρία Δημοτικά Ιατρεία. Τα Δημοτικά Ιατρεία παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν και δέχονται με προσυνεννόηση (ραντεβού)
Δήμος Αγίας Παρασκευής
Παναγούλη & Κρήτης 88,
Κολλεκτίβες Εργασίας
Δήμος Αθηναίων
Καρύστου 23, 11524 Αθήνα
Χωρίς Μεσάζοντες
Η ιστοσελίδα αυτή αποτελεί το τεχνικό μέσο για την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η εξάλειψη των μεσαζόντων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα AGROtopia δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να εγγραφούν και να παραγγείλουν προϊόντα, στις ομάδες να οργανώσουν μια διάθεση προϊόντος, στους παραγωγούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την πώληση των γεωργικών τους προϊόντων.
Δήμος Αθηναίων
Τροφή, ΥΓΕΙΑ, Μετανάστες
Ο σύλλογος εθελοντών Albatros είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε με σκοπό την αντιμετώπιση των θεμάτων των προσφύγων, των βασικών αναγκών επιβίωσης ανέργων, άπορων, ευάλωτων συμπολιτών μας στην εποχή της ανθρωπιστικής κρίσης που μας έχει επιβληθεί.
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Ιασωνίδου 4, Θεσσαλονίκη
Κολλεκτίβες Εργασίας
Στην Alternative Trade Network είμαστε μια ομάδα επιστημόνων και επαγγελματιών που αποφασίσαμε να ενωθούμε και να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας για μία επιχείρηση με κοινωνική διάσταση.
Δήμος Αθηναίων
Αβέρωφ 18, 10433 Αθήνα
Κολλεκτίβες Εργασίας
Μια νέα κολεκτίβα ξεκίνησε! Τι το διαφορετικό έχει; Είναι πρόεδρος η Νανά! Για να πειστεί όμως να γίνει (αφού ο νόμος το απαιτεί) η Άννα έλιωσε τα παπούτσια της για να εξοπλιστεί το μαγαζάκι, η Αρετή της έταξε τυράκια με σως τζίντζερ, η Ερμίνα της έφτιαξε τσιζκέικ σοκολάτας, η Κατερίνα ξήλωσε τη σκοτεινιά για να λουστεί στο φως το μαγαζί, η μία Μαρία έγινε υπουργός, η άλλη Μαρία της έχτισε λέγκο στο μπάνιο και η Σοφία την πότισε κοκτέιλ!
Δήμος Αθηναίων
Μεγάλου Βασιλείου 46 και Ανδρονίκου 10, Γκάζι
Κολλεκτίβες Εργασίας
Bread n Roses είναι ένα πολλαπλών χρήσεων χώρος για τις τέχνες και τον πολιτισμό, που προσφέρει τις δυνατότητες για διασκέδαση, ψυχαγωγία και εκλεκτή κουζίνα.
Δήμος Αθηναίων
Πανεπιστημίου 64 (στοά) 10677 Athens
Κολλεκτίβες Εργασίας
Ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληροφορικής - Εργατικός συνεταιρισμός Professional IT & Computing Services
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Αγίου Νικολάου 10 (Θεσσαλονίκη)
Κολλεκτίβες Εργασίας
Η CPD είναι: Συνεργατική ομάδα σχεδιασμού, με οριζόντια οργάνωση και συνεταιριστική οικονομική δομή Διεπιστημονική ομάδα, με συμπληρωματικές ειδικότητες και μεγάλο εύρος παρεχόμενων υπηρεσιών Ομάδα με συγκεκριμένο όραμα για την πόλη, τον χώρο, την κοινωνία Μελετητική ομάδα με κύριο προσανατολισμό το δημόσιο-κοινωνικό συμφέρον, δηλαδή το δημόσιο χώρο, τα δημόσια κτίρια και τις δημόσιες υποδομές Δεν είναι ένα συνηθισμένο τεχνικό γραφείο, δεν είναι μόνο ένα ερευνητικό εργαστήριο, δεν είναι άλλη μια κοινωνική συλλογικότητα, αλλά όλα αυτά μαζί!
Δήμος Ζωγράφου
Ταχίλου 47, Ζωγράφου
Κολλεκτίβες Εργασίας
Η creative collective είναι μία δημιουργική ομάδα, αποτελούμενη από σχεδιαστές, προγραμματιστές, φωτογράφους, μεταφραστές και προσφέρει λύσεις στις επικοινωνιακές σας ανάγκες, προσαρμόζοντάς τες με ποιότητα, αισθητική και αποτελεσματικότητα. Η creative collective παρέχει με συνέπεια υπηρεσίες στους τομείς της γραφιστικής, της φωτογραφίας, του video και του διαδικτύου, μεταφραστικές υπηρεσίες, καθώς και επεξεργασία, διόρθωση και επιμέλεια κειμένων.
Δήμος Αθηναίων
Κολλεκτίβες Εργασίας
doc4life is a specialized cooperative press agency that produces audiovisual products, stories, multimedia and documentaries in Greece, the Balkans and the Eastern Mediterranean area. We are based in Athens, Greece and our clients are a variety of international media. We also offer fixing services, organize exhibitions, seminars and workshops and produce special periodicals.
Δήμος Αθηναίων
Δυαλέων 15, Αθήνα
Συλλογικές Κουζίνες
Σκοπός μας είναι να ενεργήσουμε όλοι μαζί, να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη, να εμπνευστούμε και να διαμορφώσουμε άλλες μορφές κοινωνικής πραγματικότητας, που θα μας βγάζουν απ’την απομόνωση, θα μας απελευθερώνουν και θα μας κάνουν πιο δυνατούς.
Δήμος Αθηναίων
Τσαμαδού 13
Συνεταιρισμοί - Αλληλέγγυο Εμπόριο
Η "European Village" είναι μια αστική (μη κυβερνητική) εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι βασικοί τομείς ενδιαφέροντος μας είναι: - η κοινωνική (μη κερδοσκοπική) και αλληλέγγυα οικονομία, - ο αντιπραγματισμός, - το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο, - η βιοποικιλότητα και ο σεβασμός του φυσικού περιβάλλοντος, - η βιολογική γεωργία, - η ηθική κατανάλωση, - η αυτάρκεια και οι πρακτικές D.I.Y γενικότερα, - η βιωματική / μη τυπική εκπαίδευση, και, - τα εναλλακτικά μοντέλα διαβίωσης / οικο-κοινότητες.
Δήμος Αθηναίων
Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους Ακαδημία Πλάτωνος, 104 42 ΑΘΗΝΑ
Ανταλλακτικά - Χαριστικά Παζάρια
Το γραφείο του Πελίτι είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι. Για να μας επισκεφθείτε θα πρέπει πρώτα να έχουμε κλείσει ραντεβού,
Δήμος Δράμας
Μεσοχώρι Παρανεστίου Τ.Κ. 66035 Παρανέστι
Κοινωνική - Αλληλέγγυα Οικονομία
Ο FairCoop είναι ένας ανοιχτός παγκόσμιος συνεταιρισμός, αυτο-οργανωμένος μέσα από το Διαδίκτυο ο οποίος παραμένει εκτός κρατικού-εθνικού ελέγχου.
Δήμος Αθηναίων
Κολλεκτίβες Εργασίας
Το FOSS Office είναι ένα δίκτυο συνεργατών προώθησης του ανοιχτού λογισμικού σε δημόσιους και μη κυβερνητικούς οργανισμούς και σε επιχειρήσεις. Αποτελείται από επιστήμονες με πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση σε λύσεις ανοιχτού λογισμικού, ως επί το πλείστον για περιβάλλοντα γραφείου, όπου είναι απαραίτητη η αποδοτική και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων.
Δήμος Αθηναίων
Αρτοτίνης 8
Συνεταιρισμοί - Αλληλέγγυο Εμπόριο, Πολιτισμός
Όπως λέμε συνεργασία, συνέργεια, συνεταιρισμός… κάτι τέτοιο. Κάτι στο οποίο βοηθάνε πολλοί και δεν απαιτεί κανένας. Αυτό είναι το ένα συστατικό. Αλλά για να είναι ωραίο το κοκτέιλ χρειάζεται και δεύτερο. Αυτό είναι η μουσική! Rock, Jazz, Ethnic, Blues, Reggae, Indy… και ότι άλλο μας αρέσει! Έτσι ξεκινήσαμε, με αυτά στο κεφάλι μας για να φτιάξουμε ένα «ιντερνετικό» ραδιόφωνο για να ικανοποιήσουμε το ψώνιο μας. Αν ήμασταν γλυκατζήδες θα ανοίγαμε ζαχαροπλαστείο. Αλλά δεν ήμαστε ή τουλάχιστον είμαστε λιγότερο από ότι λάτρες της μουσικής. Δεν αποβλέπουμε στο κέρδος γιατί λεφτά «υπάρχουν» και τα έχουμε εμείς! Απλά θέλουμε να περνάτε και να περνάμε καλά. Και σε αυτό σίγουρα βοηθάει η μουσική. Για αυτό και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να παίζουμε 24 ώρες το 24ωρο καλή μουσική πλαισιωμένη με εκπομπές από έμπειρους και άπειρους παραγωγούς. Αυτό είναι το la cooperativa Greek web radio!
Δήμος Αθηναίων
Κολλεκτίβες Εργασίας, Συνεταιρισμοί - Αλληλέγγυο Εμπόριο
Το κίνημα είναι μια συνεργασία παραγωγών, οργανώσεων, εμπόρων και καταναλωτών που βασίζεται στον διάλογο, τη διαφάνεια, τον σεβασμό και τη δικαιοσύνη. Αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των περιθωριοποιημένων παραγωγών του αναπτυσσόμενων χωρών, μέσω της προάσπισης των εργασιακών τους δικαιωμάτων, της απουσίας μεσαζόντων, της απαγόρευσης της παιδικής και καταναγκαστικής εργασίας και της καταβολής δίκαιων αμοιβών. Επίσης, προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη με την υιοθέτηση ήπιων και βιολογικών μεθόδων καλλιέργειας. Το παντοπωλείο – καφέ Lacandona άνοιξε στο τέλος Αυγούστου 2011 με την ιδέα να προωθήσει αυτό το κίνημα. Υποστηρίζουμε μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο διαθέτοντας τα προϊόντα τους στο κατάστημά μας.
Δήμος Αθηναίων
Ηπίτου 4, Σύνταγμα Αθήνα
Στέκια
Δήμος Λαρισαίων
Φαρμακίδου 4, Λάρισα
Κολλεκτίβες Εργασίας
H Project Zero δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Δημιουργήθηκε από επαγγελματίες με έντονη ερευνητική δραστηριότητα στον χώρο του IT Security και έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με εταιρείες σε κλάδους όπως η ανάπτυξη λογισμικού,η ναυτιλία και η ασφάλιση.
Κέντρο
Κολλεκτίβες Εργασίας
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων από αυτούς που, συνήθως, ονομάζουν «άνθρωποι της επιστήμης, της τέχνης και του πολιτισμού». Διατηρούμε όμως, εκτός από το χιούμορ μας, και τις αμφιβολίες μας για το εάν οι παραπάνω χαρακτηρισμοί αποτελούν εύσημο ή το δόλωμα ώστε να κάτσουμε ήσυχοι…
Δήμος Αθηναίων
Ιπποκράτους 146
Κολλεκτίβες Εργασίας
Για τους εμπνευστές του πρώτου κοινωνικού εστιατορίου ένα πιάτο φαΐ σημαίνει κάτι παραπάνω από την απλή ενστικτώδη ανάγκη μας να καλύψουμε την πείνα μας. Γίνεται η αφορμή να οικοδομήσουμε γνήσιες σχέσεις, να προσφέρουμε για τις ανάγκες όλων. Οι «πελάτες» δεν πληρώνουν το φαγητό τους αλλά δωρίζουν κάποιο ελάχιστο ποσό. Αν δεν έχουν προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία για το γεύμα των ίδιων ή της οικογένειάς τους. Κανενός το χέρι δε βρίσκεται πάνω από του άλλου. Κανένας δεν ευεργετεί και κανένας δεν ζητιανεύει. Αυτός είναι και ο στόχος του αυτοδιαχειριζόμενου συνεταιρισμού Red Kitchen.
Δήμος Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων
Σόλωνος 136, 3ος όροφος
Πολιτισμός, Ντοκιμαντέρ
Είμαστε μια ομάδα κινηματογραφιστών και φίλων του οπτικοακουστικού χώρου και έχουμε συμφωνήσει στα πάρα κάτω: Στη στήριξη της κινηματογραφικής τέχνης και ειδικότερα την ανάδειξη της ταινίας τεκμηρίωσης - του ντοκιμαντέρ, την ανύψωση της σημασίας του ντοκιμαντέρ σαν σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης κινηματογραφίας, ένα μέσο αποτύπωσης του πραγματικού κόσμου, μέσα από πολύπλευρες τεκμηριώσεις κοινωνικών θεμάτων της καθημερινής ζωής, των προβλημάτων και τις ανησυχίες μη προνομιούχων ή μειονεκτούντων ατόμων, καθώς και των θυμάτων της κοινωνικής ανισότητας και αδικίας. Την ενίσχυση της συλλογικότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, την αλληλοϋποστήριξη και την έμπρακτη στήριξη προς άνεργους –αναξιοπαθούντες ή με σοβαρά προβλήματα υγείας φίλων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Δήμος Αθηναίων
Συνεταιρισμοί - Αλληλέγγυο Εμπόριο
H TERRA VERDE ( Πράσινη Γη ) είναι Συλλογικότητα - συνεταιρισμός τοπικών παράγωγων κι αλληλέγγυων του εγχειρήματος οι οποίοι δραστηριοποιούνται απ το 2008 στην προώθηση της εναλλακτικής κι αλληλέγγυας οικονομίας στη πόλη των Χανίων.
Π.Ε. Χανίων
Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5
Εναλλακτική Ενημέρωση
Το ThePressProject Ιδρύθηκε το 2010. Στην παρούσα του έκδοση λειτουργεί ως πλήρης πύλη έρευνας, ενημέρωσης και άποψης
Δήμος Αθηναίων
46 Δεκελείων 11854 Αθήνα, ελλάδα
Κολλεκτίβες Εργασίας, Πολιτισμός
Προσωρινή περιγραφή ( μέχρι να βρούμε κάποια καλύτερη ) Η Βιβή, η Ελένη, η Βάσια, η Κυριακή, η Όλγα, ο Χρήστος, ο Οδυσσέας, ο Σώζων, ο άλλος Χρήστος και ο άλλος Χρήστος έκαναν ραδιόφωνο. Μετά το ραδιόφωνο που αγάπησαν και έκαναν, έπαψε να υπάρχει. Και συνέχισαν να κάνουν για καιρό μέσα στο μυαλό τους. Μετά τηλεφωνήθηκαν και ξαναβρέθηκαν. Και είπαν να ξαναβάλουν 'Το Ραδιόφωνο' να παίζει. Κι έτσι από τον Απρίλιο 'Το Ραδιόφωνο' παίζει ξανά.
Δήμος Αθηναίων
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Ιουλιανού 24, Θεσσαλονίκη

Σελίδες